Foto Galeri

‘GZP 13 ülkeye bağlandı’

1321

Tahran-Gazipaşa Alanya Havalimanı arasında ilk charter sefer yapıldı. İranlı yolcular Alanya’ya direkt ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

İRAN’IN en büyük şehri olan Başkent Tahran’dan Gazipaşa Alanya Havalimanı’na (GZP) ilk charter uçuşu yapıldı. Havacılık seremonisi olan ‘Su Takı’ töreniyle karşılanan uçak, itfaiye araçları tarafından ıslatıldı. Törene, Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, Gazipaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Kaya, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, GZP TAV Genel Müdürü Ekrem Akgül, GZP İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Birgen katıldı.
‘YIL SONU HEDEFİ: 1 MİLYON 100 BİN YOLCU’
Uçuş ve GZP hakkında bilgi veren Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk, “Tahran ile GZP arasında 20 Eylül tarihine kadar her hafta yapılacak olan karşılıklı seferler başladı. Bu gelişme 2 ülke için de büyük önem taşıyor. İlk uçak 168 yolcusuyla havalimanımıza iniş yaptı. Artık İranlı vatandaşlar da bölgemize direkt uçuş kolaylığıyla ulaşabilecek. Bu uçuşla birlikte GZP’ye bağlanan ülke sayısı 13’e çıkmış oldu. Bu ay itibariyle havalimanımızı kullanan yolcu sayısı 850 bini gördü. Yıl sonunda 1 milyon 100 bin yolcu sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Ülkemize ve bölgemize hem turizm hem de inşaat sektörü açısından uçuşların büyük önem arz ettiğini söyleyen Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel de “Emeği geçen Abibal Tour ve incoming’ini yapan Kilit Global yetkilileri başta olmak üzere katkı verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
‘UÇUŞLAR 12 AYA YAYILACAK’
Uzun yıllardır katıldıkları Tahran Turizm Fuarı’nda Alanya’yı sürekli ön planda tuttuklarını söyleyen ALTAV ve ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Fuarlarda yapmış olduğumuz temasların meyvesini bugün almış bulunuyoruz. Alanya’ya tatil amaçlı gelen veya yerleşik olarak yaşayan İranlı vatandaşlar Adana, Isparta veya Gaziantep üzerinden aktarmalı uçuş yöntemiyle bölgemize ulaşıyorlardı. Artık bu sorun çözüldü ve direkt uçuşlar başladı. Turizm sektörünün vazgeçilmezi olan ulaşım konusunun çözülmesiyle Alanya’ya gelecek olan İranlı misafirlerimizin sayısının kat kat artacağını öngörüyoruz. Talebin artmasıyla bu uçuşların 12 aya yayılacağına inanıyoruz. Tahran Turizm Fuar’ında temaslar kurduğumuz Abibal Tour Genel Müdürü Hamit Mohajerani ve Kilit Global Alanya Sorumlusu Efe Ünal’a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
GZP’Yİ KULLANAN ÜLKE VE ŞEHİRLER HANGİLERİ?
Türkiye: İstanbul (2 havalimanı) ve Ankara.
Danimarka: Billund ve Kopenhag.
Hollanda: Amsterdam ve Eindhoven.
Norveç: Bergen, Stavenger ve Oslo.
İsveç: Arlanda.
Finlandiya: Helsinki ve Jyvaskyla.
Almanya: Düseldorf, Hamburg, Bremen, Frankfurt, Stuttgart, Münih, Berlin, Leipzig, Hannover ve Köln.
Rusya: Moskova (3 havalimanı).
Litvanya: Vilnus.
Estonya: Tallinn.
Romanya: Bükreş.
Azerbaycan: Bakü.
Ukrayna: Kiev.




Foto Galeri

‘GZP 13 ülkeye bağlandı’
‘GZP 13 ülkeye bağlandı’
‘GZP 13 ülkeye bağlandı’