Foto Galeri

Lejyonerler Alanya’da görülmeyecek

844

 

Lejyoner Hastalığı Kontrol Programları Yönetmeliği değişikliğinden dolayı Alanya turizm işletmelerinin ilgili birimlerinde çalışan 109 personele seminer verildi. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) organizasyonuyla Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi’nde düzenlenen seminere Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürlüğü ve Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından destek verildi. Uzm.Dr.Deniz Akgün, Çevre Sağlığı Teknisyeni Alkan Avcı, Gültekin Alkiraz, Nagihan Mutlu Yılmaz tarafından “Lejyoner Hastalığı Hakkında Genel Bilgiler ve Mevzuat”, “Lejyoner Hastalığı Çevresel Sürveyans”, “Lejyoner Bakterisine Yönelik Uygulanan Dekontaminasyon Yöntemleri” ve “Erken Uyarı ve Cevap Sistemi” konularında eğitimler verildi.

“İNSAN SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ”

Turizm sektörünün her dinamiğiyle çok hassas bir konuma sahip olduğunu söyleyen ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, sektörde yer alan önem sırasında insan sağlığı konusunun birinci sırada bulunduğunu belirterek, “Çalışanlarımız ve misafirlerimizin sağlığı biz turizm yöneticileri için çok değerli. İnsan odaklı çalışmalarımızı ve eğitimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

LEJYONER HASTALIĞI NEDİR?

Klimaların filtre sistemlerinde ve soğutma kuleleri, su depoları, su dağıtım kanalları gibi su sistemlerinde uygun nem ve ısıda çoğalıp havaya dağılan lejyoner hastalığı (Legionella Pneumophila)  bakterisi solunum yolu ile kişilerin vücuduna girerek zatürre oluşumuna kadar sebebiyet vermektedir. Bu enfeksiyon ilk kez 1976 yılında bir otelde düzenlenen Amerikan ordusu lejyonerlerinin katıldığı toplantı sonrasında ortaya çıkmış, tanı konmuş ve ismini bu olaydan dolayı “lejyoner hastalığı” olarak almıştır.




Foto Galeri

Lejyonerler Alanya’da görülmeyecek