Foto Galeri

2009 Sezon Kapanış Kokteyli

1148

Burada bir konuşma yapan Taşbaşı, dünyada önemli bir ekonomik kriz yaşandığını, bundan turizmin de etkilendiğini, ancak Türkiye’nin bu krizi en az kayıpla atlattığını söyledi. Dünya Turizm Örgütü’ne göre, turizm alanında dünyada yüzde 10 oranında gerileme beklendiğini dile getiren Taşbaşı, Antalya ve Alanya’nın da Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri, Ukrayna ve İsrail pazarının ağırlıkta olması nedeniyle olumsuz etkilendiğini söyledi. Taşbaşı, özellikle eylül ve ekim aylarında ciddi bir toparlanma yaşandığını, bu sene özellikle Arap ve İngiliz turist sayısında artış olduğunu kaydetti.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan da sezona başlarken global ekonomik kriz nedeniyle kaygılarının büyük olduğunu, ancak turizmcilerin büyük gayreti ve fedakarlığı ile bu senenin en iyi şekilde geçirildiğine inandığını söyledi.

Mısır, İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkelere bakıldığında, Türkiye’nin daha iyi bir sezon  geçirdiğini vurgulayan Doğan, ”Ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. 2008 yılına göre ufak bir eksilme oldu ama en az kayıpla kapatıldığını düşünüyorum” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da Gazipaşa Havaalanını bir an önce turizmin hizmetine sokmayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda çalıştıklarını belirtti. Çavuşoğlu, ”Gazipaşa Havaalanı, yörede herkesin konuştuğu bir konu haline geldi. Ama sadece burada değil, hükümetimizin de en çok konuştuğu konuların bir tanesi Gazipaşa Havaalanı’nın hizmete girmesidir” dedi.

Hava alanının 2 bin 400 metre uzunluğunda pisti olacağını anlatan Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD’ye giderken uçakta hava alanı ile ilgili konuştuklarını, Erdoğan’ın da konuyu yakından takip ettiğini belirtti.

Gazipaşa Havaalanı Müdürü Cengiz Aşıklı da Gazipaşa Havaalanının şu anda 2 C kategorisinde 1825 metre uzunluğunda piste sahip olduğunu, kamulaştırmaların büyük bir hızla devam ettiğini kaydetti. Aşıklı, ”Mart ayında sınıf olarak airbus 319’lar ve onun muadili olan uçaklar Gazipaşa Havaalanı’na inecek. Onun da anlaşmaları yapıldı. 22 mayısta inşallah seferlerimiz başlayacak” şeklinde konuştu.

ALTİD Başkanı Gülçin Güner ise Alanya’nın geldiği noktada 12 ay turizm yapamamanın, yol mesafesinin verdiği dezavantajın ve bölgenin büyüklüğünden dolayı yaşanan ulaşım sorununu, hava alanı ile büyük ölçüde aşılacağını söyledi.

Domuz gribi konusuna da değinen Güner, ”İnanın domuz gribini, turizmciler olarak titizlikle takip ediyoruz. Ama bunu da çok öne çıkarmayalım. Bu her yerde olan bir şey. Bırakalım da bu turizmin avantajlarını, rekabetçiler dezavantaja domuz gribiyle çevirmesinler. Turizmci ve basın mensubu arkadaşlar da bunun bilincindeler” ifadesini kullandı.

Daha sonra Cumhur Güven Taşbaşı’na, Alanya’nın tanıtımına sağladığı katkılar nedeniyle ALTİD adına AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu tarafından plaket sunuldu.




Foto Galeri

2009 Sezon Kapanış Kokteyli
2009 Sezon Kapanış Kokteyli