Plaj Voleybolunda Dünya Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapıyoruz

808

 

Türkiye, ilk kez Plaj Voleybolunda bir Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor…

19-23 Ağustos 2009 tarihleri arasında Alanya’nın Milli Egemenlik Plajında gerçekleştirilecek olan 2009 Swatch FIVB Youth World Championships organizasyonunun basın toplantısı Kalamış Ristorante Il Faro’da gerçekleştirildi.

 

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Sayın Erol Ünal Karabıyık ile turnuva sponsorlarının yer aldığı basın toplantısında şampiyonayla ilgili bilgiler veren Dünya Baltacıoğlu, 2009 Swatch FIVB Youth World Championships’i organize etmekten büyük mutluluk duyduklarını, plaj voleybolunda gençlerle dünyaya açılıp, Türk takımlarının adım adım başarı basamaklarını çıkacağına inandığını vurgularken FIVB Plaj Voleybolu organizasyonlar direktörü Sayın Angelo Squeo’nun ülkemizde gerçekleşecek olan bu organizasyona çok önem verdiğini ve “Bu tür şampiyonalar Plaj Voleybolu sporcularının yaratılmasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Gelecek birkaç yıl içinde bu sporcular SWATCH FIVB Dünya Turlarında madalya kazanacak ve Olimpiyatlarda mücadele etmeye başlayacaklar” dediğini belirtti.

 

Şampiyonanın sponsoru Tadım’ın Pazarlama Müdürü Oğuz Akyıldız ise Tadım’ın yenilikçi duruşuyla örtüşen yenilikçi bir spor olan plaj voleyboluna destek vermekten mutluluk duyduklarını, bir dünya şampiyonasının Türkiye’de düzenlenmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

 

25 ülkenin mücadele edeceği 2009 SWACTH FIVB Youth World Championships’te Türkiye’yi erkeklerde Tayga Baltacıoğlu/Anıl Paltaoğlu, Fatih Cihan/Hakan Çolpan, Ahmetcan Karamete/Caner İsmet Söylemez ile bayanlarda Bahar Nur Şahin/Elif Kavrar, Fatma Çimen/Gamze Cansesli, Sabriye Gönül Kırmaz/Özge Korul temsil edeceklerdir.

 

Alanya Belediyesinin ve ALTİD’in tam destek verdiği organizasyonun sponsoru TADIM, tedarik sponsorları ise Lilams, Erikli, Modüler Soğutma Sistemleridir. Duyuru sponsorluğunu Radyo D’nin üstlendiği şampiyonanın yarı finalleri ve finalleri, turnuvanın yayıncı kuruluşu D Spor tarafından canlı olarak yayınlanacak.