Foto Galeri

Yüksek Lisansda Okan Üniversitesi İle İşbirliği

996

Bu amaçla gerçekleşen protokol töreninde konuşan Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bilge Nur Katipoğlu, “genel olarak büyükşehirlerde sağlanan bazı eğitim amaçlarını Anadolu’ya taşıyarak fırsat eşitliği yaratmak istediklerini, Alanya gibi il düzeyinde, gelişmiş, yüksek eğitimde kısa zamanda önemli yol kat eden bir turizm merkezinde bu programları yapacak olmaktan da büyük memnuniyet duyduklarını” belirtti. ALTSO bünyesinde mesai saatleri sonrası veya hafta sonlarında düzenlenecek programlarda Alanya’daki potansiyel ve eğitim ihtiyacına Okan Üniversitesi avantajlarını kullanarak karşılamak istediklerini ifade eden  Katipoğlu, çalışmanın Alanya’da bir ilk olduğu için çok önemli avantajlar sağlanacağını, genellikle Vakıf Üniversitesi ve birçok üniversiteye oranla programa katılacak kişilere farklı fırsat ve avantajlar sunacaklarını sözlerine ekledi.  Bu yıl yüksek lisans programlarının tezli ve tezsiz olarak belirlendiği ancak tezsiz bile olsa programdan mezun olanların doktoraya devam edebilecekleri ve akademik anlamda kendilerini geliştirebileceklerine değinerek,  programın gerçekleşmesinde katkıları nedeniyle ALTİD ve ALTSO  Başkan ve yöneticilerine teşekkür etti.


ALTİD Başkanı Gülçin Güner,  programlarda “Turizm İşletmeciliğinin” ana konu olduğunu ve bu manada Alanya’da bu programdan yararlanacak çok fazla işgücünün olduğunu vurguladı.  Eğitim ve gelişimin   tüm dünyada en çok rekabet gören alan olduğunu belirten Güner, “sektöre çarpan katacak bir projeye imza atıldığını düşündüğünü,  Alanya’da artık ikinci ve üçüncü kuşağın sektöre girdiğini ve  bu projenin genç ve orta yaştaki yönetici düzeyindeki turizmcilere çok yararlı olacağını” dile getirdi.

 

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, yüksek öğrenim alanında son yıllarda büyük atılımların yapıldığı Alanya’da bu projenin gelişmeye katkı yapacağını söyledi.  Aydoğan; “Projenin yükseköğrenimini tamamlamış, iş hayatına atılmış, gelişimini sürdürmek isteyen ancak bölgemizde yeterli bulamayan çok sayıda yönetici, çalışan ve işadamlarına yüksek lisans ve uzmanlık yapma fırsatı vereceğini,  ilçemizde A.Ü.Alanya İşletme Fakültesi’nde yüksek lisans yapma imkanı bulunduğu  ancak  gerek sayının sınırlı olması, gerekse tezli ve yüksek puanla girilmesi özellikle çalışan kesim için cazip olmadığını ifade ederek protokolun  Alanya iş dünyasına çok büyük katkı sağlayacağını” belirtti.

 

Proje Kapsamında talep halinde açılabilecek Yüksek Lisans Programları şöyle; Turizm İşletmeciliği, İşletme (Türkçe), Bankacılık, Muhasebe ve Denetim, Gayrimenkul Finansmanı ve Değerleme, Ekonomi Hukuku, Uluslar arası İlişkiler, Uluslararası Ticaret, Lojistik Yönetimi, Türkçe İşletme Altında Uzmanlıklar olarak belirlendi. Verilen bilgiye göre ayrıca, Tezsiz programlar, toplam 30 kredilik ders yükü ‘10 ders’ ve kredisiz bitirme projesinden oluşuyor. Tezli programlar ise, toplam 24 kredilik ders yükü ‘8 ders’ ve kredisiz yüksek lisans tezinden oluşuyor. Programdan mezun olabilmek için, toplam ders yükünün 4.00 üzerinden 2.00 not ortalaması ile tamamlanması, yüksek lisans tezi veya dönem projesinden başarılı olunması gerekmiyor. Protokolde yüksek lisans dışında Alanya’da belirli aralıklarla kişisel eğitim seminerleri düzenlenmesi de yer alıyor.

 

T.C OKAN ÜNİVERSİTESİ İLE ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI VE ALANYA TURİSTİK İŞLETMECİLER DERNEĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA DÜZENLENECEK PROGRAMLAR

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Okan Üniversitesi arasında yapılan Yüksek Lisans Eğitim Programı işbirliği protokolü kapsamında Alanya’da açılacak yüksek lisans programlarına ön kayıtlar başlamıştır.

Protokol kapsamında Okan Üniversitesi tarafından 2012-2013 planlamaları kapsamında Alanya’da açılacak olan Turizm İşletmeciliği, Türkçe İşletme ve Gayrimenkul Finansmanı ve Değerleme

Yüksek Lisans Programlarının dersleri iki haftada bir Cumartesi – Pazar günleri saat 10:00 – 17:00 arası yapılacaktır. Programlar 10 dersten oluşmaktadır. Her ders 3 kredi olmak üzere toplam 30 kredidir. Genel toplamda 12 ay 420 saat eğitim görülecek olup, bunun %30’u devamsızlık hakkını kapsamaktadır. (Bu programların dışında talep gelmesi halinde talep sayısı değerlendirilerek yeni programlar açılabilecektir.)

Programlara ön kayıt için son başvurular 03.09.2012 Cuma Günü mesai bitimine kadar derneğimize yapılacak olup, 06.09.2012 Perşembe günü saat: 09.00 – 10.00 arasında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda programa dahil olan öğrencilerin kesin kayıt işlemleri tamamlanacaktır.

Ön Kayıt Evrakları: 03.09.2012 Pazartesi Saat:17.00’ye kadar hazırlanması gerekmektedir.


Ön Kayıt İçin :
1- T.C. Okan Üniversitesi Yüksek Lisans Programı Başvuru Formunu
Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programı Ön Başvuru Formu Ek 1

Türkçe İşletme Yüksek Lisans Programı Ön Başvuru Formu         Ek 2
Gayrimenkul Finansmanı ve Değerleme Yüksek Lisans Programı Ön Başvuru Formu Ek 3

2- 200.-TL’lik ön kayıt ödeme dekontu
“Lütfen Bankaya Ödeme yaparken Açıklama Kısmına Adınızı ve Soyadınızı Yazdırmayı Unutmayınız”

Ön kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için gerekli evrakların hazırlanıp en geç 03.09.2012 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ön kayıt başvuru formunu ALTİD’e  mail yoluyla gönderilmesi ve ön kayıt ücreti olan 200.-TL tutarın aşağıda belirtilen resmi banka hesabına yatırılması ilgili dekontun   teslim edilmesi gerekmektedir.

Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler: 10.09.2012 Gününe Kadar hazırlanması gerekmektedir
* Diploma Fotokopisi (Noter onaylı)
* Not çizelgesi (transkript)
* 3 adet vesikalık fotoğraf.
* Nüfus Cüzdanı Sureti (Muhtar veya Noter Onaylı)
* İkametgâh ( Muhtar Onaylı)
* Sabıka Kaydı
* Askerlik Durum Belgesi veya Terhis Belgesi (Erkek Öğrencilerimiz için)
* ALES sınavından EA, SAY veya SÖZ alandan en az 55 puan almış olmak.
ALES puanı olmayan öğrenciler, eğitim süresince ilk ALES sınavına girerek gerekli puanı almak şartıyla, özel öğrenci statüsünde kabul edilebilirler.


Ödeme Bilgileri:


Ön Kayıt Ücreti : 200.-TL. (03.09.2012 gününe kadar aşağıdaki banka hesabına ödeyebilirsiniz)

Banka Adı ve Şubesi : Türkiye Vakıflar Bankası, Kadıköy Finans Market Şubesi ” 0012”
IBAN No: TR 76 0001 5001 5800 7299 0431 28

Kesin Kayıt Ücreti : 6.300. TL. (Aşağıdaki banka hesabına ödeyebilirsiniz veya kredi kartına 12 taksit yapılabilir)

Banka Adı ve Şubesi : Türkiye Vakıflar Bankası, Kadıköy Finans Market Şubesi ” 0012”
IBAN No : TR 76 0001 5001 5800 7299 0431 28

Kredi kartından taksitli ödeme yapacak öğrenciler tarafından OTORİZASYON FORMU doldurulup imzalanıp asıl suretlerinin yetkiliye 10.09.2012 günü teslim edilmesi gerekmektedir. “Yapı Kredi World, Garanti Bonus, Axess ve Finansbank Kart Sahipleri otorizasyon formunu doldurmasına gerek yoktur”

Not :
Akbank, Hsbc, Vakıflar, Garanti ve Yapı kredi Bankası kart sahipleri vade farksız 12 ay taksit imkânından yararlanabilecektir. İş Bankasına vade farksız 5 ay taksit ve Finans bank kart sahipleri ise vade farksız 11 ay taksit imkânından yararlanabilir. Öğrenci kendi dışında başka birinin “abisi, kardeşi, eşi, babası, arkadaşı vs.” kredi kartını getirecek ise kart sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisini mutlaka yanında getirmeli.

Ayrıntılı Bilgi ve Sorularınız İçin

Mehmet Macar
Bursa Sürekli Eğitim Merkezi
Kurumsal İletişim Md.
Okan Üniversitesi Bursa Sürekli Eğitim Merkezi
Mudanya Yolu Bağlarbaşı Mh. 3. Elif Sk. No:20 Osmangazi – BURSA
Tel 0 (224) 238 01 01 – 0 (224) 237 00 10




Foto Galeri