1. Ulusal Gastronomi Sempozyumu 10-11 Nisan’da

211

SEMPOZYUM FROGRAMI  

09:30–10:30 Açılış Konuşmaları-10 Nisan 2008 Perşembe

Öğr. Gör. Aydın Özdemir, YİYDER Başkan,ı, Akdeniz Ü. Alanya Meslek Yüksekokulu MüdürüProf. Dr. Ahmet Aktaş, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanıİrfan Demirok,Rixos HotelsAhmet Barut, TÜROFED BaşkanıProf. Dr. Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi REktörüMenderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediye BaşkanıAlaaddin Yüksel, Antalya ValisiSn.Ertuğrul Günay,Kültür Ve Turizm Bakanı(teyid bekliyoruz)

10:30-12:00 1. Oturum: Gastronomide Güncel Konular

Oturum Başkanı   Prof. Dr. Ahmet Aktaş, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı,Konu Cemal Tekkanat, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yrd.Dünya ve Türkiye Ölçeğinde GastronomiAtok İlhan,Türk Philips Eski Genel Müdürü; Chaine Des Rotisseurs Türkiye Eski BaşkanıTürkiye’de Gastronomi Uygulamaları Dünyanın Neresinde Ahmet Örs, Sabah Gazetesi Yazar; Gusto Dergisi Genel Yayın KoordinatörüSlow Food: Geleneksel Değerlere Dönüş  Doç. Dr. Rıdvan Yurtseven, Çanakkale Onsekiz Mart Ün. Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü 

13:30-15:00 2. Oturum:  Gastronomide Güncel Konular

Oturum Başkanı   Yrd. Doç. Dr. Sabah Balta, Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm BaşkanıGastronomi, Sağlık ve BeslenmeProf. Dr. Nilgün Karaağaoğlu, Hacettepe Ün. Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü .Yeme-İçme Sektöründe Yeni Trendler ve Pazarlama TeknikleriÖğr. Gör. Dilistan Çilingiroğlu ShipmanYeditepe Ü. Gastronomi ve Mutfak Sanatları BölümüTürk Mutfağının Sosyal Disiplinlerle İlişkisiNilhan Aras,Gastro Dergisi Genel Yayın KoordinatörüBatı Anadolu’da Antik Çağdan Günümüze Zeytinyağı KullanımıNedim Atilla, Akşam Gazetesi Yazarı  

15:30-17:00 3. Oturum Gastronomi ve Turizm

Oturum Başkanı   Yrd. Doç Dr. Aydın Çevirgen, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Öğretim ÜyesiSürdürülebilir Turizmde Yöresel Yemek Kültürünün ÖnemiGül GÜNEŞ, Yrd.Doç.Dr, Atılım Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm BaşkanıHalil İbrahim ÜLKER, Prof.Dr., Atılım Üniversitesi, İşletme Fakültesi Dekan V.Gülçin Karakoç, Araş.Gör. ,Atlım Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği BölümüDestinasyon Pazarlamasında Gastronominin Rolü: Türkiye ÖrneğiGökçe YÜKSEK, Yrd. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği YüksekokuluTürk Turizminin Gelişmesinde Türk Mutfağının Önemi ve Bugün İçin Yapılması GerekenlerDündar Denizer, Doç. Doç. Dr., Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği YüksekokuluAB Destekli Kalkınma Programları Çerçevesinde Yerel Halkın Yöresel Mutfak Konusunda Bilinçlendirilmesi Üzerine Örnek Bir Proje Uygulaması Nurettin Ayaz, Mehmet Güllü, Gaziosmanpaşa Ün. Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 

17:30-19:00 4. Oturum: Gastronomi, Mutfak

 Oturum Başkanı  Öğr. Gör. Dilistan Shipman, Yeditepe Ü. Gastronomi ve Mutfak Sanatları BölümüNasıl Büyük Şef Olunur? What makes you a great chef?Maximilian J. W. Thoame, Aşçıbaşı, Mövenpick Hotel İstanbulGastronomi Eğitimin Gastronomi Hizmetlerinde Kaliteye EtkisiDavid Shipman, Aşçıbaşı, Yeditepe Ün. Gastronomi ve Mutfak Sanatları BölümüMutfakta Yenilik: Moleküler Gastronomi Öğr. Gör. Dilek Ünlü, Mutlu Dönmez Doğan, Anadolu Ün., Eskişehir Meslek Y.O. Aşçılık Programı Toplu Beslenmede Gıda Güvenliği ve Türkiye’deki UygulamalarKürşat Ulus, Johnson Diversey Gıda Güvenliği ve İş Geliştirme Müdürü 

09:00-10:30 5. Oturum: Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Uygulamalar-11 Nisan 2008 Cuma

Oturum Başkanı   Yrd. Doç Dr. Ercüment Okutmuş, Akdeniz Ü. Alanya İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı2011’e Yönelik Gastronomide Başarı Faktörleri Prof. Dr. Yaşar Nuri Şahin, Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Yrd. Dr. Abdülkadir Koşan, Atatürk Üniversitesi, Erzurum M.Y.O., İktisadi İdari Programlar, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü  Ziyafet Organizasyonlarının Pazarlanması ve Bütçelenmesinin Otel İşletmeleri Açısından DeğerlendirilmesiYaşar YILMAZ, Yrd. Doç. Dr. Balıkesir Ün. Balıkesir M.Y.O.Özgür YILMAZ, Öğr. Gör., Balıkesir Ün. Balıkesir M.Y.O.Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Çalışan Mutfak Personelinin İş Doyumu ve Mesleki Tükenmişlik Düzeylerinin İncelenmesiAylin AKTAŞ ALAN, Ar.Gör., Akdeniz Ü. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu              Ebru TARCAN İÇİGEN, Ar.Gör., Akdeniz Ü. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YüksekokuluGelişmiş Yönetim Muhasebesi Teknikleri ve Yiyecek-İçecek İşletmeleri Uygulamalarıİlhan EGE, Yrd. Doç. Dr., Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi                       

11:00-12:00 6. Oturum Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Uygulamalar

 Oturum Başkanı      Öğr. Gör. Aydın Özdemir, Akdeniz Ü. Alanya Meslek Yüksekokulu MüdürüTurizm Gelişiminde Yiyecek-İçecek Servis SanatıHamza Yalçın, Trendy Hotels Yiyecek ve İçecek KoordinatörüTürk Mutfağının Gelişiminde Turizm İşletmeleri ve Aşçıların RolüAli Selek, Aşçıbaşı, Asdem Beach Hotel  Şarap ve Yemeğin Dansı: Şefin ÖnemiAli Rıza Dölkeleş, Aşçıbaşı, Limak Limra Hotel Yiyecek-İçecek  İşletmelerinde Bulaşıkhane Departmanının FonksiyonuVeysel Şahin, Bulaşıkhane Şefi, Sungate Port Royal De Luxe Resort   SANATSAL VE DİĞER ETKİNLİKLER PROGRAMI 10 NİSAN 200812.00-18.00 Masa Hazırlama ve Süsleme Teknikleri12.00-13.30 Pastacılık Sanatı12.00-13.30 Mutfaklarda Yeni Teknolojiler12.00-13.30 Kahve Sanatı18.00-19.00 Kokteyl Hazırlama Sanatı11 NİSAN 200812.00-18.00 Masa Hazırlama Ve Süsleme Teknikleri12.00-14.00 A la Carte Servis Sanatları14.00-16.00 Mutfaklarda Yeni Teknolojiler14.00-16.00 Mutfak Sanatları16.00-17.00 Kokteyl Hazırlama Teknikleri16.00-17.00 Şarap Tadım Tekniği17.00-19.00 Bar Show18.00-20.00 Kapanış Şenlikleri